Την Παρασκευή το πρωί 6 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε μία σύντομη τελετή παράδοσης από την Πρόεδρο του Πάρκου Πάρου, του αναμορφωμένου Πολυχώρου του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας στην Σχολική Επιτροπή και στο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, με την παρουσία του Δημάρχου, μαθητών του Δημοτικού και Γυμνασίου Νάουσας, της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου.

Ακολούθησε μία πολύ απολαυστική θεατρική παράσταση από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Βροντάδο Χίου, που άνοιξε την αυλαία της 27ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, όπου συμμετέχουν 27  θεατρικοί  θίασοι από διαφορετικά νησιά και 500 άνθρωποι του θεάτρου. Πρόκειται για ένα από τους πιο όμορφους, γόνιμους και στέρεους θεσμούς στο Αιγαίο, που επιβιώνει και αναπτύσσεται για τρεις  δεκαετίες, χάρη σε δημιουργικούς ανθρώπους που μοιράζονται το κοινό πάθος τους για το θέατρο και δημιουργούν ένα σύγχρονο ζωντανό πολιτιστικό δίκτυο  που συνδέει  τα νησιά μας.

Η Πάρος που έχει  η ίδια   μία εξαιρετικά πλούσια θεατρική  ζωή , απέκτησε με την ευκαιρία της Συνάντησης, δύο νέους θεατρικούς χώρους το ΕΠΑΛ στην Παροικιά και τον Πολυχώρο του Δημοτικού Σχολείου στη Νάουσα, η αναμόρφωση του οποίου σε άρτιο θεατρικό–πολιτιστικό χώρο έγινε με χορηγία του Πάρκου Πάρου.

Σε  συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου, τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου, τον Σύλλογο Γονέων και  κηδεμόνων που διαχειρίστηκε την δωρεά του Πάρκου 13.000 ευρώ, τα σχέδια του Κώστα Ματθαίου αρχιτέκτονα από την Πάτμο, την στήριξη τοπικών επαγγελματιών και του Στάθη Ρούσου, το έργο υλοποιήθηκε  με την καθημερινή παρουσία και επίβλεψη του Γιάννη Κουλιανού, αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Πάρκου.

Τους ευχαριστούμε όλους ιδιαίτερα για την ουσιαστική συμβολή τους.  

Το Πάρκο φιλοδοξεί να χρηματοδοτήσει τον βασικό ηχητικό και οπτικό εξοπλισμού του Πολυχώρου του Δημοτικού Σχολείου το 2018,  προκειμένου να τον μετατρέψει σε ένα χώρο πολιτισμού έτοιμο να φιλοξενήσει κάθε εκπαιδευτική και πολιτιστική δραστηριότητα. Παράλληλα θα στηρίξουμε τις πρότυπες εκπαιδευτικές δράσεις του Δημοτικού Σχολείου και θα εμπλουτίσουμε την τοπική πολιτιστική ζωή με διαλέξεις, σεμινάρια και συνέδρια, όπως το Συμπόσιο για τη Ρωσική παρουσία στο Αιγαίο, που οργανώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2016.

Το Δ.Σ. της Δημοτικής Α.Ε. Πάρκο Πάρου